What!! I got stood up!!

Ojojoj that's a first! Jag skulle egentligen på date igår jag men det gick ju inte så bra. Daniel som jag mötte på Blå för nån vecka sen ringde mig i torsdags och ville ses. Tyvärr var jag redan uppbokad, det var ju klassfest den kvällen. Så ringde han igen på fredagkväll när jag jobbade men jag slutade ju inte förrän 22.30 och skulle börja igen 7.30 på lördagen (det var tufft kan jag ju säga) Då bestämde vi iaf att jag skulle höra av mig när jag slutat på lördagen, om jag inte skulle träffa Charlotte, så kunde vi hitta på något då. När jag sa det till min lilla sötnos så sa hon bara att det var väl klart att jag skulle träffa honom istället för henne, trots att vi bara setts typ två timmar på hela veckan. Så jag skickade ett sms och sa att om han fortfarande hade lust så kunde vi ses efter jobbet på lördagen. Precis när jag kommit innanför dörren hemma så får jag ett sms: "Vad händer? Har du slutat jobbet?" Herregud tänkte jag, människan vill VERKLIGEN träffa mig. Men så var ju problemet att vi båda bor med vänner som skulle ha besök så det var ju massa folk överallt. Det hela slutade med att han föreslog att vi skulle träffas en annan kväll. Så egentligen vet jag ju inte om man kan kalla det stood up. Menmen vi säger det, det låter mycket mer intressant ;)

Klassfesten ja =) Den har jag ju inte berättat om än. Det var så otroligt kul!! Vi var väl ca 16 stycken i Hildes lägenhet, så kul att nästan alla kunde komma =) Kvällen startade ganska lugnt men partyhumöret steg genom hela kvällen och på slutat var vi alla på topp. Några mer berusade än andra ;) Vardagsrumsgolvet blev dansgolv, Margrethe var DJ och alla bidrog verkligen till en otroligt skön stämning. Det var verkligen underbart roligt att få till en sista klassfest innan alla sticker ut i stora världen. De flesta är nog med på att vi måste hålla kontakten och ha massa reunionfester men det är ju inte alltid så lätt. Jag hoppas verkligen att vi klarar det. Det är så många i klassen som jag tycker otroligt mycket om =)



Nu ska jag trotsa vädergudarna och ge mig ut i snöstormen. Det är dags att komma igång med träningen ordentligt igen. Jag tänkte pröva på det nya Elixia senteret på Grünerlökka =)

Ha det bra så länge
Puss & kram
Anki♥

graduation day =)

Aaaaaahhhhh.. Herregud tiden har gått så fort. Nu är jag faktiskt färdig med skolan. Det bästa halvåret i mitt liv är över. Jag kan ju säga att det föll några tårar idag. Det var så hemskt att tänka på att man inte längre kommer se alla de underbara människorna varje dag längre. Usch och fy. Men det var en jättemysig dag och jag möter ju nästan alla igen redan ikväll. Då blir det PARTY!! Åh det ska bli så kul. Jag lyckades byta bort den idiotiska dagvakten jag hade tidigt imorgon. Jag tror inte att jag hade varit i form för att börja jobba kl 8 på morgonen efter den här kvällen. Känner jag klassen rätt så kommer det gå ganska vilt till :P Precis som det ska vara när man firar examen. Diplomen och resultaten från eksamensdagarna och fotosession fick vi också idag. Det gick faktiskt helt okej. 93.2% fick jag som slutresultat. Mycket bra Angelica. 0 dagars frånvaro och den som fått bäst resultat på alla teoriproven. Bara 5 fel av totalt 700 möjliga poäng. Men vad annat kan man vänta sig av ett geni som mig ;) Jag kan väl inte direkt påstå att jag har läst särskillt mycket. Det bara kommer så naturligt för mig, allt sätter sig =)

Nu ska jag fixa iordning mig och sen ta trikken ner till Hilde. Den lilla svarta får lov att komma fram ikväll stunden till ära. Så blir det säkert en sotning =)

Hoppas ni får en lika trevlig kväll som mig =)
Puss & kram
Anki♥

Examen dag 2

Gårdagen var otroligt hektisk så jag hann inte uppdatera er angående den andra och sista examensdagen. Det var en slitsam men rolig dag =) Det började med att jag satt modell för Nina. Hon hade valt 60-tals oppgaven. Det blev riktigt bra, inte alls min stil men fräsht. Massa lösgonfransar och supertuperat hår. Kläderna var från H&M, lite stora men det fungerade bra ändå =)



Tillslut var det då min tur att börja med min examen. Jag valde catwalk oppgaven. Jag hade samma modell som på måndagen och det var otroligt skönt. Jag slapp liksom att tänka på att förklara allt för henne eftersom att vi redan gått igenom måndagen tillsammans. Ett stressmoment mindre iaf. Det var en del som kunde ha gått bättre men. Det hamnade en del mrk ögonskugga under ögoen och den satte sig helt fast. Det gick verkligen inte att få bort så det såg lite grumsete ut. Menmen det är ju så typiskt. Första gången jag gjorde den sminkningen på Marita så blev det verkligen JÄTTEBRA så jag kunde ju anat att nått sånt skulle hända. Jag hoppas att det gick bra ändå. Godkänd blir jag ju men man vill ju gärna ha massor av poäng ;)



Nu måste jag hoppa i säng. Det är en stor dag imorn =)
Godnatt och sov gott
Puss & kram
Anki♥

A late night coffee and a new pair of shoes =)

Jag tog mig en tur ned på stan för att möta Charlotte och ta en fika. Och vet ni vad? Hon hade köpt presenter till mig!! Hur söt är hon inte då. Hon ville ge mig något för att jag slutar skolan på torsdag så hon hade köpt jättefina nya sängkläder och en ny sjal, eftersom min favorit försvann på nyår. Hon är ju så himla snäll. Vad skulle jag göra utan min lilla Charlotte? När jag ändå var nere så tog vi oss en tur runt i butikerna och kikade på alla fina kläder. Charlotte är fast besluten att hjälpa mig att fixa min nya supersnygga garderob =)
Jag har länge spanat efter ett par skor från H&M men inte lyckats hitta dom. Men så idag var dom plötsligt där, mitt framför ögonen på mig. Inne i ett hörn stog dom och gömde sig. Jag blev så glad när jag såg dom och letade med en gång upp ett par i min storlek och drog på mig dom. Kärlek vid första ögonkastet. Dom är så otroligt fina och man blir så lycklig när man hittar något man verkligen vill ha och letat efter. Nu har jag torsdagens outfit färdig =) Då är det ju både avslutning på skolan och fest med mina kära klasskompisar på kvällen. Klart man ska vara extra fin.


Min nya sjal och mina nya favoritskor =)

Nu ska jag gå och gjöra rent alla mina sminkborstar och penslar  innan jag hoppar i säng.
Godnatt och sov gott
Puss & kram
Anki♥

Examen dag 1

Ja då var alltså första examensdagen över och jag kan väl säga som så att det har varit en slitsam dag. Jag startade dagen med att gå upp ca kl 7 för att läsa och packa allt som skulle med, det blev en del tillslut. Det var ju teaterdelen idag med isdrottningen så jag skulle ta med mig in gamla balklänning också.Så åkte jag till skolan med Stine, min fantastiska modell, och började fixa håret på en gång. Sedan var det dags för sminket och jag kan väl påstå att jag var ganska så stressad vid det här laget. Stine var en ängel och försökte så gott hon kunde att hålla mig lugn. Hon pratade på om fashion week och allt möjligt spännande så att jag skulle slappna av. Det var väldigt mycket förseningar idag så när jag var färdig med allt som skulle göras så fick vi sitta och vänta i evigheter. Det hjälpte ju inte mina nerver, jag är ju helt värdelös på att vänta ;) Väl nere i det minimala rummet där sensorerna satt så skulle jag förklara inspiration och uttryck, lämna in moodboard, en presentation och en sminkbeskrivning och svara på frågor. Det gick förvånandsvärt bra faktiskt. Jag har ingen aning om vad jag sa för något men det var säkert något smart ;P


Resultatet av 2 timmars total nervkollaps

Man skulle väl kanske tro att min skoldag var över efter den pressen men nej då. Jag skulle allt vara kvar ett par timmar till. Jag hade lovat att vara modell till Marita också. Men det var faktiskt helt okej. Jag var ju färdig så jag kunde bara sitta och slappna av. Nu var det istället min tur att försöka lugna ner Marita. Jag vet inte om jag var så duktig på det men resultatet blev iaf jättebra.


Mitt nya iskalla jag

När Marita sen hade lyckats tvätta ur all spray och allt glitter ur mitt hår och när jag hade fått bort allt smink var det äntligen dags att åka hem. Så väntar bara samma sak imorgon också. Men då är det catwalk som gäller. Gucci Gucci Gucci. Det blir kul =)

Ha det bra så länge
Puss & kram
Anki♥

give me a makeover please!!!

Åh herregud nu är jag så sjukt trött på min garderob. Den är ju helt hopplös! Kan inte någon bara helt magiskt dyka upp i mitt liv som, gärna helt gratis, kan fiksa en alldeles underbar garderob full med fina kläder?? Det hade varit så sjukt skönt. Jag sa det samma till Marita när jag var där igår kväll. Vet ni vad hon upplyste mig om? Jo, att jag ju faktiskt kan göra det själv. Jag är ju herregud färdig makeupartist om 5 dagar ( herregud det känns helt galet). Det är ju sant, men det hade varit så mycket enklare om någon som inte kände mig kom in och rörde om lite i grytan. det är så lätt att fastna i ett och samma spår när man är ute och köper kläder. Man ser liksom inte dom där godbitarna som skulle passa perfekt. Detta har jag nu blivit väldigt medveten om. När jag var ute och köpte in styling igår och idag hittade jag världens underbaraste klänning och en jättefin väska. Jag skulle aldrig ha köpt dom om jag bara var ute efter saker till mig själv men nu var det bara så rätt för just den här uppgiften. Så nu har jag helt plötsligt två guldklimpar mitt framför ögonen i mitt inte allt så överfulla klädskåp. Wonderful. Jag kanske borde gå ut och handla till andra lite oftare för att få nått till mig själv =)



Det blev fest igår kväll trots allt. Jag hade ju ett ganska fullspeckat schema igår så trodde inte att jag skulle orka det. Men jag klarar visst så mycket mer än vad jag tror. Tog det ganska lugnt men hade ändå en jätte trevlig kväll. Jag, Hilde och hennes väninnor drog på blå. Där mötte vi, hör och häpna, tre jätte trevliga svenskar. Skräll. För det är ju absolut inte så att hela Oslo kryllar av svenskar ;) Det blev massa dans och tillslut en liten efterfest. Helt klart en lyckad kväll.



Planen var egentligen att gå ut en tur idag också men folk har ju blivit helt galna här. Två dagar i rad har det ju varit massa bråk och vandaliserade butiker mitt i centrum. Usch och fy, riktigt läskigt faktiskt.

Nu ska jag gå och sova. Charlotte gick och la sig för längesen.
Godnatt och sov gott
Anki♥

Skön start på min lediga dag =)

Så härligt att kunna vara ledig en dag och bara göra precis vad man vill =) jag startade denna underbara fredag med att vakna av mig själv, hör och häpna, kl 8 och jag klarade faktiskt av att övertyga mig själv om att gå upp med en gång. Så satte jag igång tvättmaskinen och ställde in allt porslin som jag diskade igår kväll kl 11 i skåpen. Mycket stolt över mig själv. Sen bar det av till gymmet för en halvtimme på löpbandet och för att lämna in nytt skattekort. Och nu sitter jag här och äter en jättegod frukost samtidigt som jag lyssnar på massor av bra musik =) Detta kommer bli en bra dag det känner jag på mig.

Jag ska snart gå iväg till grefsen och skriva på timelister och sen en tur till banken för att sätta in alla julklappspengar på mitt inte så feta bankkonto. När jag varit så ordentlig tänkte jag ta mig en promenad ner till Grünerlökka för att möta Hilde. Vi ska shoppa lite styling till eksamen tänkte vi. Det hade varit så härligt att bli färdig med allt det idag. Sen ska jag möta Marita. Jag ska vara hennes modell på teaterdelen så hon behöver mig idag när hon ska sy klänningen. Det blir spännande.



Fredagskvällen ska jag spendera hemma hos Hilde med några av hennes vänner. Vi ska ha en liten födelsedagsmiddag eftersom Hilde fyllde 21 i onsdags. Antagligen blir det lite vin, spel och massa skratt =) så mysigt. Det är inte helt bestämt om vi bara ska köra på myskläder eller om vi faktiskt ska orka klä upp oss men det visar sig säkert lite längre fram på dagen. För tillfället är jag i väldigt myshumör så det lutar väl mot det =)

Skulle jag mot förmodan få lite tid över idag så ska jag försöka bli färdig med allt som ska lämnas in på eksamen. Moodboards, sminkebeskrivelser och presentationen. Det är nog inte så stor chans att jag får till det men man kan ju alltid hoppas.

Have a nice day =)
Puss & kram
Anki♥

Life

Ja då har det visst gått en stund sedan jag skrev sist och det har väl hänt ganska mycket. Problemet är bara att jag inte kommer ihåg allt så här kommer en liten miniuppdatering.
 
Jag är tillbaka i skolan igen och förbereder mig för eksamen som är måndag och tisdag nästa vecka. På måndag har vi teatersminke och då ska jag göra isdrottningen i Narnia. Som modell ska jag använda Stine från jobbet. Hon ska ha på sig min gamla balklänning (som jag till min stora förtjusning faktiskt fortfarande kommer i). Tror det kommer bli bra men det är fortfarande en del som ska ordnas. På tisdagen är det skjönnssminke. Jag tänkte då att jag ska hämta inspiration från Guccis höstvisning. Den är så otroligt bra =) Min långledighet (fre-sön) kommer alltså gå åt till inköp av styling och teoriläsning.

Mitt så kallade kärleksliv är, hör och häpna, ganska dött. Som vanligt. Jag vet att det var ett par frågetecken där en stund men allt det har jag nu lagt bakom mig.  Jag är alltså mitt vanliga singla jag igen. Men eftersom det är ett nytt år nu så kommer jag tillbaka better than ever!

Jag hade första timmen för terminen på Elixia igår. Det gick förvånandsvärt bra faktiskt =) Nu kommer jag ihåg varför jag blev instruktör från första början, det är ju så otroligt KUUUUL =) Aerobicpasset var helt grymt och styrkan gick faktiskt också väldigt bra, trots att jag inte äger muskler ;P Det kändes så bra att komma hem helt slutkörd, hoppa in i duschen och äta en god kvällsmat. Dagsformen däremot kan ju diskuteras. Träningsvärk till döds har jag, i både armar och ben. Men men, så är det. Förhoppningsvis är jag i bättre form om inte så väldigt länge. Det är ju faktiskt inte så väldigt lång tid kvar till sommaren =)

Så, hur ser då framtidsplanerna ut? Jo jag har väl tänkt att jobba ganska mycket på Grefsen framöver och spara ihop lite pengar. Sen bär det av mot USA! Jag och Hilde har tänkt att vi ska försöka få tag i någon airbrush-kurs i New York och sen kanske åka vidare mot Washington. Petra here I come! Det hade varit så kul. Hilde har också vänner där borta så kanske vi kan ta en tur förbi dom också =)

ha det bra så länge
Puss & kram
Anki♥

RSS 2.0