Happy Halloween everyone





Idag hade vi alltså 80-tals show på skolan. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig men jag ska försöka få tag på bilder från nån i klassen så lägger jag upp dom en annan dag =) Showen var helt galet rolig. Den bjöd på allt från aerobic och drama till nakenchock ;) Själc gick jag klädd i skinntights, rosa converse, vit t-shirt som jag rullade upp så det blev en magtröja, svart skinnjacka, massa smycken i pastellfärger och våfflat hår. Det var bara sååå snyggt - eller inte. Jag fick också lämnat in NRK-rapporten så nu får vi se hur det gick. Man kan få 50 poäng på den och som vanligt blir jag bara nöjd om jag får max poäng. Jag förstår inte riktigt vad man kan göra för att få avdrag men. Vi skulle ju bara skriva om vad vi upplevde och vilka tankar vi har efter den dagen. Jag kan ju inte direkt ha upplevt eller tänkt fel saker, det är ju upp till var och en.

Efter skolan var det bara att åka rätt till jobbet så något halloween firande var det inte tal om idag. Tråkigt men sant. Ungefär halva klassen är väl hos Guro och dricker sig fulla i galna kostymer nu tänker jag. Orättvist. Skulle jag inte jobba tidigt imorn så hade jag gärna åkt dit.

 Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen lägga mig i sängen med en bra bok. Jag måste försöka få sova ordentligt den här helgen för jag börja märka att kroppen är helt utsliten.

God natt och sov gott
Puss & Kram
Anki♥

Back to the 80's

Okej då var det ett par dagar sen man skrev igen då.. hoppsan hoppsan tiden går fort men den här veckan har varit hemsk. Vi har haft så sjukt mycket att göra. I måndags var vi på NRK med klassen. Jag ska inte tråka ut er med alla detaljer, jag blev tillräckligt uttråkad själv av att vara där, men jag kan ju meddela att jag absolut inte vill jobba med TV. Det har ju aldrig varit min plan heller men nu är jag absolutely sure att det inte är vad jag vill. Jag fortsätter att sikta mot visningar och photoshoots =) Måndag kväll, efter en tur på burger king med Marthe och Marita, gick sedan åt till att göra klart fashionprosjektet som skulle lämnas in i tisdags. Jag hoppas dom tycker det är bra men det är så svårt att veta. Vad är det egentligen dom ser på?

Dom senaste dagarna har också varit fyllda av panikångest för provet vi hade idag. Jag klarade helt enkelt inte av att sätta mig ner och läsa. Konsentrationsförmåga NOLL. Det hjälper ju inte heller att jag bor tillsammans med världens underbaraste Charlotte. Det är ju sååå mycket roligare att sitta och tjata med henne än att råplugga periodehistoria. Tillslut klarade jag iaf att pressa in nått vettigt i skallen och provet gick ganska bra. Detta trots mitt och Charlottes lilla damp anfall igår kväll. Vi ska ha 80-tals show på skolan imorrn och vi bestämde oss för att leta fram lite kläder jag kunde använda. Det slutade med att kameran kom åkte fram och sminket på. Måste nästan visa  bilder för att ni ska förstå vilken sjukt kul kväll vi hade =)



Jag måste bara säga att jag är så fruktansvärt glad att jag föddes så sent på 80-talet. Dom såg ju helt j**liga ut. Usch och fy. Det blir spännande att se hur showen blir imorrn. Min grupp ska ha punk tema. Det blir alltså Madonna, Boy george, massa kajal och röda läppar. Jag ska se om jag kan få låna Charlottes kamera så kan jag ta lite bilder så ni får se =)

Team-teachen med Mats blev det förrästen inget av. Tydligen är han bortrest, fick höra det av min chef idag som undrade om jag kunde ta timmen själv. Men men sånt är livet. Jag går runt och små ler för mig själv ändå =) hihi jag träffade den söta killen från Elixia idag igen. Det är seriöst fjärde gången han stoppar mig nu, har han inte fattat än att jag redan är instruktör ;) hehe. Det gör mig ju absolut ingenting, han är så söt så han får gärna stoppa mig tusen gånger till =)

Jaja
Ha de bra så länge
Puss & kram
Anki♥

Hel lyckad helg =)

Åh herregud detta har vart den bästa helgen ever =) Jag är nu mer säker än någonsin att jag vält rätt väg i livet. Jag är så peppad att kämpa vidare mot mitt mål =)

Visningen i fredags var så sjukt rolig. Det var en hårshow för Redken men fyra olika teman på modellerna. Superheroes, Aliens, Black and white och nått mer som jag inte riktigt fattade. Vi fick ta hand om Black and white som skulle ha söderklippta kläder i svart och vitt. Så skulle vi sminka kroppen så att det såg ut som dom hade hela kläder på sig, typ. Ole-andreas och Aisha fick först sminka en tjej som skulle vara vit på hela ryggen med svarta stjärnor på. Jag och Marita var helnöjda med våra modeller. Vi fick sminka två supersnygga killar. Den ena skulle vara svart och vit randig på bröstet och magen. Jag kunde knappt konsentrera mig. Det var den snyggaste kroppen jag sett på länge =) Den andra modellen skulle vi bara sminka armarna på men han var självklart tvungen att sitta utan tröja ändå =)

Jag och marita fick sen i uppdrag att springa till Karl Johan för att köpa strumpbyxor till en av modellerna. Vi stressade som f*n för vi ville inte missa något. När vi kom tillbaka skulle vi sminka Hulken. Han var seriöst stor som ett hus. Hans ena ben var lika stort som bägge mina tillsammans. Han stog där i kalsonger medan vi smetade in hela honom i grön färg. Det var kul =) hehe

Michelle från dansefeber var också där som modell och så var det några glamourmodeller också tror jag. Venke Knutson var där och spelade för publiken innen showen började. Hon var grymt bra live. Jag har alltid haft lite problem med henne men nu har jag ändrat uppfattning. Vi fick se på showen när vi var klara och det var hel lyckat =)

Igår gjorde jag färdigt fashionprosjektet. Jag hade lite småpanik en stund men det löste sig tillslut. Håret blev inte alls lika bra som i torsdags men det syntes inte så väl på bilderna. Självklart var det ju halvstorm när vi skulle åka ner till färstningen för att ta bilderna men det gick ganska bra ändå. Jag tyckt så synd om ragnhild som fick stå där och frysa. Men hon var jätteduktig. Att charlotte är så otroligt bra på att ta kort hjälpte ju också en hel del =) Vi hittade ett perfekt location med en gång. En del av muren var upplyst med strålkastare typ så det blev jättefint ljus på bilderna. Jag skulle önska att jag kunde lägga upp alla bilderna men det var över 150 stycken så jag får nog rensa bort ett par ;)















Ha de bra så länge
Puss & kram
Anki

Nu händer det saker =)

Åh jag är så glad. Den sista tiden har varit helt underbar, det har hänt så mycket roliga saker. Jag vet att jag är otroligt dålig på att hålla er uppdaterade men det finns en anledning. Jag har helt enkelt inte haft tid =) Jag vet faktiskt inte riktigt helt vart jag ska börja men vi får väl ta en sak i taget bara.

Skolan går bra =) kunde gått bättre men jag tror jag klarar mig ganska bra iaf. Jag njuter av varje sekund och det är svårt att riktigt få grepp om hur mycket vi lär oss. Jag fick tillbaka sista provet idag, fick alla rätt! Jippi =) nu har jag fått 98, 99 och 100 av 100. Ser värligt bra ut detta. Men det är som sagt teoriprov då. Är det något jag kan så är det att läsa till prov. Praktiska prov är värre. Jag säger bara en sak: SYMMETRI. Det är så jäkla svårt att få det likt på bägge sidor. Vet inte riktigt vad man ska göra med det. Till slut har jag stirrat mig blind i mina desperata försök att se vart problemet ligger och då kan jag ju absolut inte rätta upp det. Men men de kommer väl så småningom. Det blir ju lite bättre hela tiden. Och jag tror faktiskt att detta är något som alla sliter med.

Vi har fått två projekt också. Fashion projektet ska vara inlämnat på tisdag och jag började idag. Eller, jag har vetat länge vad jag ska göra men jag har inte haft tid att göra det. Ragnhild var här idag och vi prövade ut smink, hår och kläder. Det blev så bra. Jag är jättenöjd. Nu ska vi bara göra om samma sak igen på lördag, åka ut till Akershus fästning och ta bilderna =) Det blir kul. Efter hårstylingveckan fick vi också ett projekt. Vi ska styla en brud. Sminka, fixa hår och kläder till en coverbild för ett brudmagasin. Spännande. Jag har redan köpt in toppen jag ska använda. Bilden ska bara vara från midjan och upp så som tur är behöver vi inte skaffa en klänning. Det är mitt bankkonto väldigt tacksamt för.

Under hårstylingveckan hände något som inte var lika roligt. Den superduktiga frisören använde mig som hårmodell. Han skulle visa hur man fixade till en lite för lång pannlugg. Okej tänkte jag, det kan ju vara kul. För en gångs skull lät jag någon röra mitt hår och va händer, han klipper en Betty Page lugg på mig. Det ser för jävligt ut. Luggen passar liksom inte ihop med resten av håret. Och jag som precis hade hittat en frisyr som jag ville ha. Nu måste jag vänta tills luggen har växt ut igen innan jag kan klippa mig. =( Men men så kan det gå.



Jag har fått en praksisplats också. Jag har varit ett par dagar på Polhem PR. En PR byrå som fixar kläder och sånt till stylister mm. Jättekul. Jag har fått hjälpa till inför visningen dom skulle ha för alla stylister och makeup artister. Packat upp och sorterat smycken och kläder från vår och sommarkollektionerna och packat goodiebags =) Jag fick också komma dit när alla stylisterna var där. En spännande upplevelse. Camilla ringde mig även idag och frågade om jag kunde komma men jag hade ju bestämt med Ragnhild att vi skulle fixa inför projektet så det gick inte. Men jag hoppas hon hör av sig snart igen.

Imorn ska jag med på en visning och vara assistent. Vi är fyra elever från skolan som ska med Annette, min lärare, på en Redkenvisning på SAS hotell här i Oslo. Det är kroppsmålning och superhjältar som gäller. Det ska bli så kul. Undrar vad vi får göra. Det är ingen av oss som vet riktigt vad som sker. Men det visar sig. Jag är bara glad att jag får följa med, även om jag bara får göra skitjobbet.

I övrigt så är det mesta sig likt. Kärlekslivet är så gott som intet existerande men det gör mig väl inte så jättemycket. Har kommit fram till att det är nog är bäst att bara låta det vara som det är fram till skolan är slut. På jobbet är det nog egentligen bara en sak som hänt. Det har bestämts att jag och Mats ska ha en team-teach timme nästa vecka. Dagen före Halloween ska vi köra Michael Jacksons Ghost koreografi. Blir spännande att se hur det går. Vi har inte tränat nånting.  Men jag säger som jag alltid gör: det ordnar sig tillslut. Jag blir bara lite stressad när jag tänker på hur mycket annat jag har att gra nästa vecka. Men det var hans idé så det är han som får lösa det här. =)

Nu ska jag gå och slänga ihop lite mat. Ska försöka hinna med att skriva lite på lördag så kanske jag kan lägga upp en bild från projektet. Önksa mig lycka till =)

Ha de bra
puss& kram
Anki

RSS 2.0