I love my life

Ah herregud, jag älskar verkligen mitt liv som de är just nu. det sista halvåret har varit den bästa tiden i mitt liv. Jag kan nästan inte fatta de. Hela sommaren var perfekt, levde livet med folk jag älskar. Jag kommer aldrig glömma semestern Elin! Och nu, vad gör jag. Jo jag lever min dröm. Jag går på en make-up skole, träffar massa nya underbara människor och skapar mig en framtid där jag kan komma precis så långt jag bara vill. Jag trodde aldrig att jag skulle våga ta chansen att förverkliga drömmen om att bli make-up artist, men det gjorde jag.

De sista två veckorna har det hänt så sjukt mycke. Skolan är aldrig tråkig, vi lär oss massa nytt hela tideHär har alltså Marita gjort om mig till en maffiaboss =)n och klassen är helt fantastisk. Smink, skratt och en otroligt skön stämning fyller ut dagarna. Jag känner mig så lyckligt lottad. De första dagarna var lite halvflummiga, vi sminkade varandra som skelett bland annat. Men nu börjar vi komma igång ordentligt. Vi har nu gått igenom hur man lägger en naturlig dag make-up, något som alla borde lära sig. Det finns så många vackra unga tjejer därute som förstör sig med alldeles för mycke smink. Jag tror inte dom inser vad det gör med deras hud. DET ÄR INTE BRA! Jag antar att det finns dom som kankse tror att dom kan sminka över problem som stora porer och finnar, och jo visst det går ju men det gör bara problemen värre. Resultatet blir bara mer finnar, ännu större porer och en hud som blir helt utsliten. I torsdags fick vi då lära oss att sminka killar och barn. Det var en sjukt rolig dag. vi sminkade varandra till killar =) jag själv såg ut som världens maffiaboss när jag var färdig, och Marita som jag sminkade såg ut som en riktig slempropp. Jag kan inte ens försöka förklara vilken konstig känsla det var att se sig själv i spegeln.

I fredags hade vi klassfest hemma hos Hilde på Grünerlökka. Halva klassen var där, resten kunde inte, och det va så fruktansvärt kul. Alla är verkligen underbara. Jag lyckades hålla mig till att vara sådär lagom full =) jag kände mig väldigt duktig, medans andra drog de lite längre. Vä ute på byn drog vi till nått ställe med billig öl, jag tror det hette Et glass, sen drog vi på gaybar, whoho. Det var helt klart en lyckad kväll och det känns som vi bara kom ännu närmare varandra. Vi står ju uppe i ansiktet på varandra hela dagarna och att det då är en bra stämning och att man har respekt för varandra är otroligt viktigt. Jag tror förrästen att dom har fått en helt annan bild av mig nu. Av någon mystisk anledning tror alla som möter mig att jag är så ordentlig och lugn, men så är de ju inte. Därför kan jag ju säga att jag chockade några av mina kära klasskompisar rätt rejält när festen drog igång =) Ni känner ju mig! I have a really dark side hidden behind these gorgeous eyes.

Även gårdagen bjöd på fest. Jag och min kära kollega fick tag i lite alkohol och varndrade ut i natten =) va jättekul. Vi satt i hans lägenhet och drack oss lite småfulla, han blev ganska fort fullare än mig kan jag ju säga och då hade jag ändå druckit två drinkar hemma innan jag åkte. Det blev alltså jag som fick vara den förståndiga under kvällen, något som ingen av oss hade trott pga tidigare erfarenheter. Vi åkte sen vidare till en han kände och satt där och drack lite till, vissa drack smirnoff ice och andra fick hålla sig till vatten, hehe =) Alla vi mötte var övertygade om att jag var dama hans, det var ganska kul. En mysig kväll blev det och nu har jag alltså kommit hem igen ;)

Dagen idag bjuder, förutom en lite slitsam bakfylla, på plugg, skräpmat, film och bio med Kine. Jag har första provet på torsdag och det är inte lite som ska läsas igenom samtdigt som jag ska jobba mån, tis och ons. Får se hur de går. Jag ska försöka vara duktig idag och gå igenom det mesta, läste en del igår också så det ordnar sig nog. Hudpleie, anatomi, fargeläre, dagsminke och brudsminke är det jag måste kunna. Det blir en del det =S

Här är då hela gänget, dom jag träffar varje dag i sex månader framöver =) Bilden är tagen av allas vår kära Wivian, vår lärare, efter en otroligt rolig dag då vi förvandlades till männ

På tisdag ska jag på date! Jag och Ole andreas från klassen ska se på so you think you can dance, sminka varandra lite och slänga ihop en god sallad =) Han är så gullig, världens snällaste kille och det visar sig att vi har galet mycket gemensamt. Sånt är alltid kul. Det känns verkligen som att vi kan bli bra vänner, Så är han gay också så man behöver inte tänka på all annan skit som det alltid blir med killar. Ni vet ju vad jag alltid har sagt, jag vill ha en kompis som är bög=)

Det var det också, jag tror jag måste söka om stipend ändå för detta kommer aldrig gå runt. Jag har inte råd att betala nästa månads hyra. En liten miss i beräkningen av min ekonomi =/ men det ordnar sig nog. Jag får väl se om jag kan få ett litet lån hos mamma eller nån. Jag kommer nämligen bara få lön för 7 dagar i september. Usch och fy. Jag hatar att be om pengar. Är det nått jag drar mig för, och nästan aldrig gjort, så är det att be om pengar. Jag gör det bara inte. Hellre går jag utfattig och lever på nudlar. Men men, allt ordnar sig säkert tillslut.

Hörs snart igen
Saknar er alla söta små vänner =)
Puss & kram


Usch jag skäms

Herregud jag är ju helt hopplös. Enda anledningen till att jag skaffade blogg var för att hålla mina älskade vänner uppdaterade och nu har jag inte skrivit på en månad. Trots att det har hänt så sjukt mycket. Nu måste jag allt ta tag i saken, jag börjar ju trots allt skolan snart och då blir det nog en del att skriva om. Hoppas jag i alla fall.

Jag drar sommarens händelser lite snabbt tänkte jag. Stockholmsresan har jag väl redan berättat om så vi hoppar rätt till London. Jag, Elin och Frida tog en tre-dagars tur i mitten av min förtsa semester. Där gjorde vi allt men ska göra i London. Vi såg Buckingham palace, Big Ben, London eye ja ni vet, alla turist attraktioner. Så mycket shopping blev det ju inte eftersom att allt som fanns på mitt bankkonto under semestern var damm. Min juni lön var inte direkt nått att hurra för, 3000 fick jag. Detta eftersom att vi fått feriepengar men allt det gick ju in på mitt sparkonto så att jag skulle kunna betala skolan. Ja i alla fall, det mesta av semesterkassan brände vi på söndagens tur till Brick lane och Camden där vi gick på små marknader. Det var hur mysigt som helst och det fanns så mycke jag ville köpa. På nått sätt lyckades jag dock ta mitt förnuft till fånga och hålla i pengarna rätt bra. En tur ut på byn hann vi med också. Det var trevligt men jag tror vi kanske skulle förberett oss lite mer och hittat nått bra ställe att gå till. Så många snygga killar fanns det inte där och ni som känner mig vet ju hur jag är. Så länge det finns söta pojkar så är jag nöjd men det fanns det ju då inte där. Men men vi lyckades med vårt mål för kvällen: att bli bjudna på sprit =)


När vi kom tillbaka till sverige igen blev det fest så det stog härliga till =) Onsdag, torsdag och lördag. Allt detta utan att behöva gå till systemet, man handlar väl på tax-freen ;) Två sjukt roliga veckor blev det i alla fall på min första semester. Men jag hade väl inte väntat mig nått annat, jag var ju med min underbara Elin hela tiden.



Efter en veckas slit på Grefsenhjemmet hade jag två veckor semester till. Inte lika spännande den här gången. Den mesta av tiden gick åt till flytt. Jag förstår inte hur jag kunde få plats med så sjukt mycke grejjer i min lilla etta, men på nått sätt lyckades jag. Det tog mycket längre tid än jag trodde att packa, flytta, städa och komma i ordning i den nya lägenheten. Att vi skulle bo fyra stycken där i en vecka hjälpte ju inte heller direkt ;) Det var så himla trångt här ett tag så jag fattar inte hur vi överlevde. Att städa ur min lägenhet var inte heller någon dans på rosor direkt. Det är inte konstigt att jag aldrig orkade ta tag i saken och storstäda ordentligt, det blev ju herregud aldrig rent ändå. Eller, det såg i alla fall inte rent ut. Min kära hyresvärd hade inte gjort nått med den överhuvudtaget sen kanske 1970. Hur mycket vi än skrubbade och skurade så blev det inte bättre. Det enda som hände var att färgen lossnade. Ett spännande litet äventyr det där. Jag skulle putsa fönstrena och bor, eller bodde, på andra våningen. Jag fick alltså hänga mig ut ur det ena fönstret för att kunna putsa utsidan av det andra. 3 timmar tog det, 24 rutor var det om man räknar in och utsida. Jag kan ju säga så mycket att det tar nog en bra stund innan jag putsar fönster igen.

Den nya lägenheten kan man nog också säga att den har sett bättre dagar. Jag spenderade min lediga dag igår med att rensa vasken i köket. Det var inte särskillt roligt. Här i Norge är dom så otroligt smarta så att dom sätter en liten diskho i en stor och mellan där samlas det en jäkla massa skit som tillslut blir jätte äckligt eftersom det inte kan ta vägen nånstans. På grund av att avloppet säkert inte blivit rensat på tusen år. Det fick jag i alla fall rensa bort igår så att våran hyresvärd kan byta ut denna underliga konstruktion, vilket jag hoppas hon gör mycket snart.

Nu börjar vi i alla fall kommit iordning och det känns otroligt bra även om det också känns sorgligt. Våran älskade Elin har flyttat och det var inte helt lätt kan jag ju säga. Det finns väl inget värre än att "förlora" en av sina närmaste vänner. Jag vet ju att hon bara ska flytta till Linköping för att börja skolan men ändå. Det var längesedan jag grät så mycket. Jag kommer sakna henne så sjukt mycket, vi har ju i stort sett träffats nästan varje dag i över ett och ett halvt år. Det känns så konstigt,  gänget sprids ut överallt. USA, Oslo, Karlstad och Linköping. Sorligt men sant. Ett härligt gäng är vi och jag hoppas att vi träffas alla fem snart igen.
Elin fixar sif innan vi går ut i London


RSS 2.0